2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Estiškas kringelis

Jums reikės:
300g miltų
1/2 šaukštelio druskos
125ml šilto pieno
20g mielių
30g ištirpinto sviesto
1 kiaušinis

Patepimui reiks:
50g ištirpinto svesto
2-3 šaukšteliai cinamono
3 šaukštai cukraus
sezamas apibarstymui

Į šiltą pieną suverti mieles, išmaišyt ir palikti, kol užsidės plutelė. Iš likusių produktų suminkyti tešlą, supilti mieles ir vėl perminkyti. Suminkius tešlą ją uždengt kokiu merliuku ir palikti valandai laiko (kad pakiltų dvigubai). Iškilus tešlai ją vyniojame kaip nurodyta orginaliame recepte
Suformavus dar palaikyti, kad pakiltų, apibarstome sezamu ir dedame kept į orkaitę (180laipsnių, 25-30min).



Super skanus!
Skanaus!
Rytinė Saulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą