2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Kondensuoto pieno keksas

Tai kondensuoto pieno arba dar kitaip vadinamas marmurinis keksas :) Gaila, kad aš neturėjau keksams skirtos formos ir dariau į pyrago formą, na bet tai skonio tikrai negadina. O skonis pasakiškas!

Jums reikės:


200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
3 v.š. kakavos
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai

Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!

P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas!

Skanaus!
Rytinė Saulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą