2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Velykų avinėlis

Nėra nieko nuostabesnio nei šventinį stalą papuošti savo keptu gardėsiu. O gaminant Velykų avinėlį dar didesns malonumas, nes su kiekvienu prisilietimu tu matai kaip kinta, kaip gražėja Jūsų gaminys.

Tešlai:
Miltų 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis (20g)
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 20g
Apelsino žievelė
Žiupsnelis druskos
Kiaušinis
Ištirpinto sviesto 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.

Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra



Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau duonkepės pagalba). Duonkepės pagalba maišymas ir kildinimas užtrunka 1,5valandos.

Pakilus tešlai ją iškočiojame maždaug 1cm pločio ir apsibrežiame savo trafaretą.


Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.
Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.
Gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
RytinėSaulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą