2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Cepelinai su mėsa

Visos mokat virti skanius cepelinus, o man tai naujiena ir atradimas. Dalinuos receptuku, kurį pati išbandžiau. Skanūs, nepasileidžia, mėsytė biri.



Jums reikės:
4 kg bulvių
2 galvutės svogūno
400 g jautienos-kiaulienos
druska
pipirai
200 g šaltai rūkytos šoninės
krakmolo
grietinės.

Gaminame:
Nuskuskite bulves. Maždaug 1 kg bulvių išsivirkite ir gerai sutrinkite. Likusias bulves sutarkuokite smulkia tarka. Tiesą pasakius man visą juodajį tarkavimo ir nusunkimo darbą atliko sulčiauspaudė. Žalias sutarkuotas ir nusunktas bulves sumaišiau su virtomis trintomis bulvėmis. Į bulvių masę įdėjau smulkiai tarkuotą svogūną ir prieskonius pagal skonį, įdėkite krakmolo ir išminkykite gerai rankomis. Krakmolą naudokite iš išspaustų bulvių, nupylus bulvių skystį. Jei matote, kad krakmolo susidarė nedaug, tuomet naudokite pirktinį krakmolą (3-4 šaukštai tokiam kiekiui).
Mėsą reikia pasiruošti iš anksto. Aš rinkausi jautienos ir kiaulienos kumpio gabaliukus. Juos išviriau su prieskoniukais, o vėliau susmulkinau smulkintuvu drauge su svogūnu.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą.
Cepelinus reikia dėti į verdantį vandenį! Aš, kad man nepasileistų cepelinai, į kavos puodelį įdėjau 3-4 šaukštus krakmolo ir užpyliau šaltu vandeniu. Viską sumaišiau ir paskui supyliau į verdantį vandenį. Ir tik tada dėjau cepelinus į verdantį vandenį. Virti reikia 25min, nebent begalo didelius darote. Tokiu atveju gali reikėti net 40min virti.


PATARIMAS: cepelinams geriausia naudoti kuo didesnį puodą. Dėkite ne daugiau 5 cepelinų iš karto, pirmiausia laukite, kol nors vienas cepelinas iškils, tuomet dėkite sekantį. 10 litrų puode virkite ne daugiau 15 didelių cepelinų, jei mažesni, galite dėti ir daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą