2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Skaniausio varškės spurgytės

Šiandien dalinuos skaniausioms varškės spurgytėmis!
Šaldytuve atlikus daug varškės nekilo ranka kažkokio pyrago minkyti, tad prisiminiau jau senai bevalgytas varškės spurgas. Jums reikės: 500g varškės, 150g miltų, 1a.š. kepimo mltelių 2 kiaušiniai 2-4a.š. cukraus virimui aliejus Gaminame: miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, kiaušinius suplakame mikseriu. Į dubenėlį dedame varškę ir cukrų, viską maišome ranka, poto pilame kiaušinius,vėl maišome ranka. Dedame miltus ir vel maišome. Į mažą lekštelę įsipilame truputį aliejaus, tuo aliejumi sudrėkiname rankas ir lipdome apvalias spurgas, kurias dedame į verdantį aliejų. Iš šios porcijos išeina iki 15 spurgų (priklauso nuo dydžio). Jei per daug įdėsite miltų, spurgos bus kietos,jei per mažai - tai jos bus prisigėrusios aliejaus. Aliejuje spurgas verdame, kol jos gražiai apskrunda. Išėmus spurgas apibarstome cukraus pudra. Skanaus! Rytinė Saulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą