2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Kiaulienos troškinys su bananais

Patiekalui reikės: 600 g kiaulienos išpjovos, 5 didelių bananų, 500 g grietinėlės, 200 g ryžių arba 6 – 8 bulvių, 3 – 4 šaukštų aliejaus, grūstų juodųjų pipirų, kario, druskos, krapų, petražolių.

Gaminame:
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite, kol lengvai apskrus. 4 nuluptus bananus perpjaukite pusiau ir kiekvieną pusę supjaustykite išilgai į 4 dalis.

Į puodą keliais sluoksniais sudėkite apkeptą kiaulieną ir bananus, pagardinkite kariu bei trupučiu druskos. Užpilkite grietinėle ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.

Troškinį galite patiekti su virtais ryžiais arba su lupenomis keptomis bulvėmis. Patiekalą pagardinkite į kiekvieną lėkštę įdėdami po kelias juosteles ar gabalėlius žalio banano.

Papuoškite petražolės šakele ar krapais. Tinka valgyti su žalių daržovių salotomis.

Skanaus!! Rytinė Saulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą