2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Bananis šokoladinis tortas su maskarpone

Biskvitams:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.

Lakštų sulaistymui:
moteriškas likeriukas plius virintas vanduo - aš suliejau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio

Pertepimas 1:
4 bananai,
250 g mascarponės,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.

Pertepimas 2:
50 g. juodojo šokolado,
30 ml. grietinėlės.

Padengimas:
200 ml. grietinėlės,
5-6 šaukštai cukraus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
50 g. juodojo šokolado,
3 pakučiai šokoladinių sausainių "Fingers",
braškių,
juostelės.

Gamyba:

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.

Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti mascarponę. Šokoladą sublenderiuoti arba sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.

Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.

Torto konstravimas:
Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame mascarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.

Pauošyba:
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.

24 cm skersmens skardai reikės 3 pakelių "Fingers", 200 g braškių ir 1,5 m. juostelės surišti kaspinui.

Beje, šiaip bananus reiktų saulaistyti citrinos sultimis, kad jie nejuoduotų, bet aš tai pamiršau padaryti
Skanaus! Rytine Saule

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą