2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Šamo sušiai

Sveikos mielosios




Nuostabaus pavasario proga dalinuos naujai išbandytais receptais. Pirmasis receptukas - tai ekperimentiniai Šamo sušiai.

Šviežią ir Lietuvoje užaugintą šamą užsisakiau iš www.noriusamo.lt Rinkomės karšto rūkymo, nes jau iškart buvome nusprendę ką gaminsime - sušiai.

Mums prireiks:
Ryžiai
Jūros dumblių lapai Nori
Ryžių actas
Sojos padažas
Šamo mėsytė
Vasabi
Sezamo sėklos
Avokadai
Agurkai
Paprika

O dabar gaminam.
Supjaustykite juostelėmis daržoves ir rūkyto šamo mėsytę.
Išvirkite ryžius: 175 g. specialių sušiams skirtų ryžių, 250 ml. vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių. Užpilkite ryžius padažu.
Padažas gaminamas taip:

1 šaukštas druskos (nors aš jos naudojau tik mažiuką žiupsnelį)
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai ryžių acto

Šie ingridientai kaitinami kol ištirps. Juo užpilkite ryžius ir išmaišykite juos. Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.

Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti. Lapo viduryje juostele sudėkite šamo mėsytę arba daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni. Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad ji priliptų. Susuktą ruloną supjaustykite lygiomis 1,5-2cm storio griežinėliais.

Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi. Nors mums asmenškai net neprireikė šių specialių padažų, nes suši apibarstėme citrinpipiriais, kurie ypatingai atskleidė naujai išbandyto šamo skonį.




Skanaus, Rytinė Saulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą