2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Braškinis maskarponės ir rikotos sūrio pyragas

Dalinuosi nuostabiu pavasariu kvepiančiu deserto receptu. Idėja - Beatos Nikolson (http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/braskinis-gyvenimas-maskarpones-ir-rikotos-pyragas-su-braskemis ), tačiau aš gamindama dariau savus pakeitimus.




Reikės:
400 g braškių
180 g kakavinių sausainių (pvz. šokoladiniai „Selga“ puikiai tinka)
65 g sviesto
250g maskarponės sūrio
250g rikotos sūrio
3 didelių (arba 4 mažesnių) kiaušinių
100 g cukraus
1 šaukšto (su vidutiniu kaupu) krakmolo
citrinos žievelės

Kaip paruošti:
1. Sausainius susmulkiname rankomis arba maisto smulkintuvu.
2. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainių trupiniais (kol šiek tiek sudrėks, nepaverčiame visko koše).
3. Trupinius išdedame į apvalią (atsegamą) torto kepimo formą. Nereikia jokių sviestinių popierių ar panašiai, jei tik turite šią formą.
4. Torto formą su sausainiais įdedame į šaldytuvą, o orkaitę įjungiame, nustatę 180 C.
5. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
6. Trynius išplakame su cukrumi.
7. Į kiaušinių masę dedame maskaropę ir rikotą, šaukštu gražiai išmaišome. Tada įdedame šaukštą krakmolo ir dar kartą gražiai išmaišome. Į masę įtarkuojame nedidelės citrinos žievelę (nebūtina, bet citrina paskolina puikaus kvapo).
8. Iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišome po truputį į visą masę. Ji palengvės ir išsipūs dėl baltymų.
9. Išimame torto formą su sausainių padu ir supilame visą skystą masę.
10. Pašauname į orkaitę ir kepame apie 40 min. Iškepęs pyragas turi būt panašus į drebučius, tačiau jei matote, kad ji dar per skysta, drąsiai kepkite dar 10min. PO jū patikrinkite. Ir tai kartokite, kol viskas taps panašu į drebučius (želę).
11. Sutriname braškes (jei labai norisi saldžiamėgiškai, tai įdėti šaukštą kitą cukraus). Braškes reikia trinti ne bulvių trintuve, o virtuviniu kombainu ar sriubų smulkintuvu.
12. Kai pyragas iškeps (kai keps, gali truputį pakilti, bet paskui nusileis), išimame ir ant jo užpilame trintas braškes. Tik nepilkite grubiai į vieną tašką, nes viskas gali sukristi. Geriausia neskubant gražiai aplieti visą. Paliekame atvėsti. Kuo ilgiau jis vėsta, tuo tvirtesnis, standesnis darosi. Aš netgi laukiau per naktį, kad būtų tobula.
13. Braškės gražiai įsigers į sūrio masę, o viršuje pasiliks gražus jų sluoksnelis. Prieš valgant, ant viršaus pridėti pjaustytų braškių.

Skanaus,
Rytinė Saulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą