2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Plikyti pyragėliai

Reikės:
190 ml pieno
90 g sviesto
150 g miltų
3-4 kiaušinių (man dažniausiai 3 per mažai, 4 per daug, tai įdedu dar puse išplakto)
Druskos
Cukraus

Gaminimas:

Pieną užvirinti su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijoti. Kai pienas užvirs, o sviestas bus ištirpęs, nuimti puodą nuo ugnies, suberti miltus į pieną ir išmaišyti. Tada vėl puodą statyti ant mažos ugnies ir maišyti. Iš tešlos pasidarys vientisas gumulas, o puodo dugnas apsitrauks plona plėvele, tuomet nuimti puodą nuo ugnies. Perdėti tešlą į kitą dubenį (nors aš tame pačiame puode darau, mažiau po to plovimo būna :) ) ir įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti (galima rankomis, bet mikseriu paprasčiau) ir įmušti dar vieną kiaušinį. Taip sudėti visus kiaušinius, tešlos konsistencija tokia, kad suformavus pyragėlį konditeriniu švirkštu arba šaukštu, jis šiek tiek, vos vos pasileidžia. Pyragėlius formuoti ant sviestinio popieriaus. Dėti į gerai įkaitintą orkaitę (aš kepu 200 laipsnių temperatūroje. Kai pyragėliai išsipūčia, karštį sumažinu iki 180-170 laipsnių). Kepa apie pusvalandį. Iškepusių neskubėkit traukti iš orkaitės!!!! Pirmiausia praveriam orkaitės durelės ir šiek tiek reikia jas palaikyti, kad pyragėliam nebūtų šoko dėl temperatūrų skirtumo. Jei ne, tuomet gražiai iškilę pyragėliai subliukš ir taps blynais :)
Įdarą kiekviena pagal fantaziją darykit, mes mėgstam su pikantiška mišraine, varškės kremu ir lašiša, skumbre ir kiaušiniu. Arba labai gardu su saldžiu įdaru.
Skanaus :) Soledada

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą