2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

Bananų putėsiai su citrusiniais morengais

Šiandien vos per 20min. gimė nuostabiausias stebuklas - tobulas desertas. Lengvai pagaminamas, gaivus ir skanus desertas, o svarbiausia, jog nereikalaujantis jokių superinių produktų.



Jums reikės 6 porcijoms:
Kiaušiniai: 3vnt.
Kondensuotas pienas: 150ml
Pienas: 100ml
Kukurūzų miltai: 1 šaukštas
Bananai: 3vnt. (geriausia žaliasni)
Sviestas: 50g
Rudasis cukrus: 2 šaukštai
Baltas cukrus: 5-6 (be kaupo!) šaukštai
Citrinos žievelė: pagardinimui (skaniausia laimos citrina, bet puikiai tinka ir kitokia)


Gaminame:
Į puodą arba mažesnę keptuvę įdėkite sviestą ir rudajį cukrų. Palikite kaisti, o tuo tarpu susipjaustykite riekutėmis bananus. Grįžtame prie puodo. Maišome cukrų ir sviestą, laukiame, kol pradės kilti burbuliukai. Jiems pradėjus kilti sudedame bananus, viską maišydami dar pakaitiname kokią minutę. Bananai turi pasidengti lengva karamele. Nepamirškite, viskas gaminasi ant mažos ugnies. Jei reikia, užtrukite ilgiau, bet sulaukite tų burbuliukų. Nėra kur skubėti.
Bananų riekutes pasidengusias lengva karamele sudedame į 6 indelius. Siūlau padalinti po lygiai, juk nežinia, kuris indelis jums papuls :D Beje, jei liko puode masės - nepilkite jos į tuos indelius. Bus per saldu. Bananų sukepinti nereikia, nes jie dar daugiau suminkštės kepdami orkaitėje.
Kondensuotą pieną, pieną, 3 kiaušinių trynius, kukurūzų miltus sumaišome (jei turite dar kokių kvapiklių, laisvai galite įpilti šlakelį) ir ant silpnos ugnies verdame. Visa masė turi pradėti tirštėti. Skonis dieviškas. Pradėjus masei tirštėti, supilstome viską ant bananų į indelius.
Galiausiai grįžtame prie kiaušinių baltymų. Juos išplakame iki standžių putų. Šviežių kiaušinių baltymai taip išsiplaks maždaug per 2,5min. Išplakus dedame 2 šaukštus cukrus ir vėl plakame. Vėliau beplakat supilame neskubant ir likusį cukrų. Baigus plakti smulkiausia tarka įtarkuojame citrinos žievelės ir viską šaukštu išmaišome. Gražiai šaukštu dedame šią masę ant jau sudėtosios indeliuose. Stenkitės uždengti, jog nesimatytų geltonos masės. Nereik visko išlygint, nes kepant visos kalvelės gražiai parus, suteiks puošnumo.
O dabar dedame į orkaitę, kepame 200laipsnių karštyje maždaug 15min.





Skanaus.
Lina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą