2012 m. vasario 21 d., antradienis

BLYNAI SU MEDUMI




• 5 stiklinių miltų,
• 2 stiklinių pieno,
• 3 kiaušinių,
• 2 šaukštų sviesto arba margarino,
• 2 šaukštų medaus,
• 15 g mielių,
• žiupsnelio druskos,
• skysto medaus blynams užpilti.
Užvirinti pieną ir atvėsinti. Miltus persijoti į dubenį, suberti sutrupintas mieles, užpilti drungnu pienu, išmaišyti ir 40 min. palikti šiltai, kol tešla pakils. Kai tešla pakils ir pasidarys grietinės tirštumo, išmaišyti ją mediniu šaukštu. Supilti ištirpintą sviestą, su medumi išplaktus kiaušinius ir vėl išmaišyti.
Įkaitintame aliejuje kepti nedidelius blynus.
Patiekti užpylus medumi.
Skanaus!
merginuke :)

2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Žydiškas kugeliukas

Reikia:
Maždaug 200gr. smulkių makaronų
2 pakelių varškės
3 kiaušinių
Poros šaukštų cukraus
Šiek tiek druskos
Grietinės apie 150gr.
Razinos
Poros šaukštų džiuvėsių
Rudojo cukraus


Gaminame:
Makaronus išvirti vandeny su druska. Dubenyje sumaišyti cukrų, varškę, kiaušinius, grietinę. Ant šitos sumaišytos masės pilti karštus, nuvarvintus makaronus. Viską išmaišyt. Aš dar bėriau saują razinų. Masę pilti į sviestu išteptą kepimo indą, ant viršaus plonu sluoksniu berti džiūvesėlius ir rudąjį cukrų (jei jo neturit, puikiai tiks ir baltas). Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min., kol viskas gražiai parus.
Gaminau pagal Beatos receptėlį. Viską dar pagardinau baltu saldžiu padažiuku.
Begalo sotu, skanu. Je karštam maistui pas jus privaloma mėsytė, tuomet tai tinka ir desertui, nors mūsų šeimai tai atstojo gausius pietus

Skaunaus,
RytinėSaulė

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Ponių pyragėliai


150 gr miltų,
125grcukraus,
125gr sviesto,
2 kiaušiniai,
gera sauja razinų.

Sviestą išsukti su cukrum ir kiaušiniais.Suberti nuplautas razinas ir miltus,įpilti kvapus ir viską gerai išmaišyti.Skardą iškloti kepimo popierium.Desertiniu šaukšteliu dėti tešlą i skardą,kepti 180c
kol gražiai pagels.Iškepusius apibarstyti cukraus pudra.Iseina lengvai trapūs ir labai skanūs sausainukai.

merginuke :)