2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Žydiškas kugeliukas

Reikia:
Maždaug 200gr. smulkių makaronų
2 pakelių varškės
3 kiaušinių
Poros šaukštų cukraus
Šiek tiek druskos
Grietinės apie 150gr.
Razinos
Poros šaukštų džiuvėsių
Rudojo cukraus


Gaminame:
Makaronus išvirti vandeny su druska. Dubenyje sumaišyti cukrų, varškę, kiaušinius, grietinę. Ant šitos sumaišytos masės pilti karštus, nuvarvintus makaronus. Viską išmaišyt. Aš dar bėriau saują razinų. Masę pilti į sviestu išteptą kepimo indą, ant viršaus plonu sluoksniu berti džiūvesėlius ir rudąjį cukrų (jei jo neturit, puikiai tiks ir baltas). Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min., kol viskas gražiai parus.
Gaminau pagal Beatos receptėlį. Viską dar pagardinau baltu saldžiu padažiuku.
Begalo sotu, skanu. Je karštam maistui pas jus privaloma mėsytė, tuomet tai tinka ir desertui, nors mūsų šeimai tai atstojo gausius pietus

Skaunaus,
RytinėSaulė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą