2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Rūtos '''Švilpikai''

     Gal yra ir tobulesnis receptas ar kitaip pavadintas šitas patiekalas,bet parašysiu aš savo receptuką kuklų ir paprastą,bet tikrai man ir mano šeimai nepartojamas patiekalas,kurį dar išmokau iš savo močiutės(a.a)
taigi reikės:
bulvių
kiaušinių
krakmolo arba miltų
druskos
padažui:
svogūnai
grietinė
pienas
prieskoniukai:druska,pipirai ir krapai
Gaminimas:
bulves išverdame su lupena,tada atvėsiusias nulupame,sumalame arba sutarkuojame(burokine tarka) tada į prauoštą bulvių košę beriame druskos pagal skonį,įmušam 1arba2 kiaušinius ir dedame,krakmolą arba miltus ir išminkome tešlą. tada darom švilpinus štai taip


tada dedam į miltais pabarstytą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje,kol gražiai apskrus

per tą laiką,pasigaminam padažiuką,svogūnus susmulkinu ir kepu keptuvėje ant sviesto arba kepimo margarino(ant aliejaus man per riebu) svogūniukus pakepu kol gražiai apgelsta ir suminkštėje,sudedu prieskonius.(aišku padažą galima daryti ir grybų ir su spirgučiais,kas kam patinka) ir tada imu troškinimo indą,dedu sluoksnį švilpikų,dedu sluoksnį kepintų svogūniukų ir taip kelis kart susluoksniuoju,ant viršaus užpilu išplaktą grietinę su pienu ir tada švilpikai keliauja y orkaitę troškintis,bet aukštos temp nedarau apie 150laips,skaniau kai jie pasitroškina žemesnėje temperatūroje,bet ilgiau,tai gaunasi toki skanūs išsipūtę ir padažiuko prisirpę švilpikai,o tada jau galite sušvilpti ir visą šeimą kviesti prie stalo skanauti švilpikų:)
p.s. galima troškinti ir paprastame puode,ant dujinės viryklės
Skanaus

Rutukas111

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą