2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Plovas

Receptas, kaip ir dauguma visų kitų rastas SM :)
Reikės:
mėsos ( kiaulienos mentės) jei neturiu dedu tokią kokią turiu, 1 - 3  svogūnų galvų smulkiai supjaustytų šiaudeliais ( svogūnų tiek daug, nes jie kažkur bekepant digsta :D ), 2-3 morkos tarkuotos smulkiai, 2-3 pakeliai ryžių ( man skaniausia su plikytais, jei neturiu dedu kitokius), 50 g sviesto, aliejaus, prieskonių.

Gaminam:
Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių ir užsikaičiam arbatinį vandens. Mėsą supjaustyti kubeliais ir suprieskoniuoti. Apkepti keptuvėj kol iš mėsos išsiskleis sultys ir sukeps. Dėti į puodą atsparų karščiui ( aš į didelį molinuką dedu). Pakepinti svogūnus kol pasidarys skaidrūs ir lengvai apskrudę, įdėti druskos ir šiek tiek cukraus ( aš cukrų visada pamirštu įdėti ir skonis nuo to nenukenčia ). Suversti juos ant mėsos. Po to pakepinti iki minkštumo morkas, padruskinti. Jas versti ant svogūnų. Ant visko užpilti pomidorų padažo kelis šaukštus, ant viršaus supilti sausus ryžius, gražiai paskirstyti, kad viskas jais užsidengtų, pabarstyti druska, užpilti verdančiu vandeniu iš arbatinio, maždaug per keturis pirštus nuo ryžių. Įmesti sviestą, uždengti dangčiu ir į orkaitę ant apatinės lentynos. Po valandos gerai viską permaišyti ir į lėkstę.

Ai dar galima česnako galvutę įkišti į vidų.

Niam niam skanumėlis.



Skanaus!!!
birucaite

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą