- 130 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 150 g cukraus;
- 70 g sviesto;
- 2 kiaušinių;
- šaukštelis vanilinio cukraus;
- šokolado ir riešutų ( aš dedu pienišką šokoladą su lazdyno riešutais).
Taigi gaminam:
ištirpinam sviestą ir paliekam atvėsti ( tirpinu mikro bangų krosnelėj). Miltus išmaišom su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius išplakam su cukrumi. Šokoladą su riešutais susmulkinam ir suberiam į kiaušinių plakinį, supilam atvėsusį sviestą, vanilinį cukrų ir gerai išmaišom. Paskui supilam miltus ir vėl gerai išmaišom.
Tešlą supilam į formeles ir kepam apie 25 min. ( gali reikti pakepti ir ilgiau, priklauso nuo orkaitės) 180C.
Galima dėti ir juodą šokoladą ir kitokius riešutus. Mano šitie mėgstamiausi, tai dedu tokius :)
Skanaus! birucaite
Bet jau kaip skaniai atrodo. Niam niam. Rytinė Saulė
AtsakytiPanaikinti