2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Šokoladinė svajonė

Tai pati tikriausia šokoladinė svajonė. Receptukas tiesiog NUOSTABUS. Beje, tai pigiausias mano gamintas pyragas.


Jums reikės:
160g miltų
200g cukraus
250ml karšto vandens (bet ne verdančio)
60g kakavos (jei tikra kakava, tai pyragas gausis labai tamsus, lyg padegęs, o jei ta granulinė, kur dažniausiai vaikams duodam, jis išeis žymiai šviesesnis)
1a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
60g tirpinto sviesto
Geros saujos vyšnių (aš naudoju šaldytas vyšnias)
Cukraus pudra apibarstymui, kai iškeps


Gaminame:
Viską ingridientus tiesiog sudedame į indą su su blenderiu sumaišome. Gale sudedame vyšnias ir dar kartelį išmaišome, bet jau su šaukštu. Kepimo skardą uždengiame sviestiniu popieriumi, supilame gautą masę (ji tikrai labai skysta gaunasi). Dedame į įkaitintą orkaitę iki 180C ir kepame apie 1val, kol masė sutvirtinėja.
Jei ragausite karštą pyragą, jauste sodos skonį (kad ir nežymų, bet jis jaučiamas). Atvėsus pyragui - skons dieviškas. Nieko netrūksta, nieko nėra per daug.
Jei mėgstate saldžiau cukraus pudrą galima pakeisti tirpinto šokolado užpilu (ištirpinat šokoladą ir juo apliejate atvėsusį pyragą).
Pyragas išeina drėgnas, turi šokolado skonį (nuo kakavos), vyšnios suteikia savo švelnios rūgštelės.


Skanaus.
Rytinė Saulė

2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Fantastiški šaltibarščiai

Daug kas gamina, daugelis moka, o aš juos dariau pirmą kartą. Gaminau pagal tokį rexžceptuką ir esu sužavėta. Dalinuos ir su jumis :)
Šaltibarščiams (~ 6 porcijoms) reikės: 1 l šaltibarščių kefyro (labiausiai mėgstu “Žemaitijos pieno”) 1/2 l pieno 3 vidutinių agurkų 2 mažų, arba 1 didelio virto burokėlio 1/2 a. š. druskos 1 virtas kiaušinis krapai
Agurkus supjaustome (aš dažniausiai naudoju tarką, kuri pjausto agurką plonais šiaudeliais). Burokėlius nulupame ir sutarkuojame smulkia burokine tarka. Supjaustome kiaušnį, susmulkiname krapus. Sudedame daržoves į puodą, supilame kefyrą ir pieną, įberiame druską, išmaišome. Patiekiame su virtomis bulvėmis.

Skaniausio varškės spurgytės

Šiandien dalinuos skaniausioms varškės spurgytėmis!
Šaldytuve atlikus daug varškės nekilo ranka kažkokio pyrago minkyti, tad prisiminiau jau senai bevalgytas varškės spurgas. Jums reikės: 500g varškės, 150g miltų, 1a.š. kepimo mltelių 2 kiaušiniai 2-4a.š. cukraus virimui aliejus Gaminame: miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, kiaušinius suplakame mikseriu. Į dubenėlį dedame varškę ir cukrų, viską maišome ranka, poto pilame kiaušinius,vėl maišome ranka. Dedame miltus ir vel maišome. Į mažą lekštelę įsipilame truputį aliejaus, tuo aliejumi sudrėkiname rankas ir lipdome apvalias spurgas, kurias dedame į verdantį aliejų. Iš šios porcijos išeina iki 15 spurgų (priklauso nuo dydžio). Jei per daug įdėsite miltų, spurgos bus kietos,jei per mažai - tai jos bus prisigėrusios aliejaus. Aliejuje spurgas verdame, kol jos gražiai apskrunda. Išėmus spurgas apibarstome cukraus pudra. Skanaus! Rytinė Saulė